راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !

  • کد خبر: ۳۲۵۱۴۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۸
آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !
وعده دروغ ازدواج زمانی که دستمایه ارتکاب جرم دیگری همچون کلاهبرداری شود قابل پیگیری و مجازات است.

به گزارش شهرآرانیوز، وعده دروغ ازدواج به معنای قول دادن یا وعده دادن به کسی برای ازدواج، در حالی که هیچ قصد یا برنامه‌ای برای انجام آن وجود ندارد. این نوع وعده‌ها معمولاً باعث ایجاد امید و انتظارات در طرف مقابل می‌شوند، اما در نهایت ممکن است به دلیل عدم صداقت یا تغییر نظر شخصی که وعده داده، منجر به دل‌شکستگی و آسیب روحی شود.

این نوع وعده‌ها می‌توانند عواقب روانی و عاطفی جدی برای طرف مقابل داشته باشند، چرا که شخص ممکن است به طور عاطفی به این وعده وابسته شود و زمانی که حقیقت آشکار می‌شود، احساس فریب خوردن و درد می‌کند.

در روابط انسانی، صداقت و شفافیت از اهمیت زیادی برخوردار است و وعده‌های ازدواج باید بر اساس نیت واقعی و تعهدات محکم باشد.

پیشنهاد دروغین ازدواج مجازات دارد؟

وعده دروغ ازدواج به تنهایی جرم نیست و یک شخص صرفاً به خاطر دادن یک وعده به طرف مقابل مرتکب عمل مجرمانه‌ای نشده و قابل مجازات نیست؛ زیرا هر کسی این اختیار را دارد که برای ازدواج خود تصمیم‌گیری‌های لازم را انجام دهد و اگر خلاف آن اثبات شد به صرف بر هم زدن وعده ازدواج نمی‌تواند جرم محسوب شود.

همچنین صرف دروغ‌گویی در قانون مجازات اسلامی جرم‌انگاری نشده است، مگر اینکه دروغ در مقام شهادت و در محضر دادگاه باشد.

در قانون مجازات اسلامی هیچ بندی تحت عنوان وعده ازدواج دروغین وجود ندارد، در این شرایط هر شخصی مسئول زندگی خود است و باید تصمیماتی برای زندگی خود بگیرد حال ممکن است این شرایط به وقوع بپیوندد یا اینکه مهیا نشود در هر صورت نه تنها هیچکدام از طرفین نمی‌توانند نسبت به این موضوع شکایتی کنند بلکه کسی هم که وعده دروغ داد، مجازات نخواهد شد.

در قانون ایران دروغ تنها در صورتی مجازات دارد که در مقام شهادت صورت بگیرد و یا اینکه فردی با وعده دروغین خود باعث شود که فرد مقابل دچار ضرر و زیان مالی و یا جانی و یا حیثیتی شود.

با این حال مواردی وجود دارد که فرد از طریق وعده دروغ ازدواج، مرتکب جرم دیگری می‌شود که قابل مجازات است:

۱) برقرار کردن رابطه نامشروع با وعده دروغ ازدواج

اگر پسری به دختری درخواست دروغین ازدواج دهد و به واسطه آن از وی درخواست رابطه نامشروع داشته باشد و دختر هم به دلیل اینکه قصد ازدواج با آن مرد را دارد به خواسته او جواب مثبت دهد، اما بعد از مدتی متوجه شود که فریب خورده است و طرف مقابل قصد ازدواج نداشته در این صورت با ادله و مدارک لازم می‌تواند از آن مرد شکایت کیفری به عمل آورد.

۲) ترغیب طرف مقابل به جرم از طریق وعده دروغ ازدواج

اگر کسی طرف مقابل را با وعده ازدواج دروغین ترغیب به انجام جرمی کند و باعث شود که طرف مقابل یک سری جرایمی انجام دهد، هر چند شخصی که خود مرتکب جرم شده مورد مجازات قرار می‌گیرد، اما آن شخصی که او را ترغیب به جرم کرده به دلیل معاونت در جرم مورد مجازات قرار می‌گیرد.

۳) اخذ مبلغی پول از طرف مقابل از طریق وعده دروغین ازدواج

اگر مرد یا زنی به واسطه وعده دروغین ازدواج از طرف مقابل مبلغی دریافت کند؛ شخص زیان دیده می‌تواند تحت عنوان جرم کلاهبرداری از طرف مقابل شکایت کند.

۴) کلاهبرداری از طریق اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج

اخذ وجه با وعده ازدواج دروغین، مصداق بزه کلاهبرداری است. در این خصوص می‌توان به یک رأی دادگاه تجدیدنظر استان تهران در خصوص اتهام کلاهبرداری در مورد اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج اشاره کرد.

طبق رأی صادره اخذ وجه با وعده دروغین ازدواج منطبق با ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشا و کلاهبرداری مصوب سال ۱۳۶۷ تشخیص داده شد و متهم به تحمل یکسال حبس تعزیری، رد مال و پرداخت جزای نقدی به همان مبلغ اخذ شده محکوم شد.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->